Eerst het goede nieuws: rijd jij met je privé-auto zakelijke kilometers, dan mag je hiervoor € 0,19 per kilometer aan kosten opvoeren. Dit mag ook als je zakelijke kilometers maakt met een privé motor of privé fiets.

Een groot misverstand is dat een eventuele kilometervergoeding die je met een opdrachtgever overeenkomt ook maximaal € 0,19 per kilometer mag zijn. Dat is niet zo. De vergoeding mag hoger zijn, zolang jij en de opdrachtgever het maar eens zijn over de hoogte van de vergoeding.

Nu het slechte nieuws: helaas mag je kosten voor brandstof, verzekering, parkeren of tol niet van de winst aftrekken. Alles zit verwerkt in die € 0,19 per kilometer. Met de huidige brandstof- en parkeerprijzen is dat absoluut geen vetpot. Toch heeft het wel zin om deze bonnetjes te bewaren. De BTW is namelijk wel aftrekbaar. Hoe dat zit lees je hier.

Let op: afhankelijk van wanneer je deze blogpost leest, kan deze informatie verouderd zijn. De blogartikelen bevatten algemene fiscale informatie, maar uitdrukkelijk geen één-op-één advies. Hulp nodig bij jouw specifieke situatie? Neem dan contact met me op.