Waarom moet je eigenlijk een administratie bijhouden?

Filed in: Administratie
Posted on: 7 oktober 2021
Author: Patricia

Het korte antwoord daarop is: omdat het in de wet staat.
In artikel 52 van de AWR om precies te zijn, mocht je het willen controleren ?

Maar het bijhouden van een administratie zorgt er ook voor dat je inzicht krijgt in de stand van zaken binnen jouw onderneming. Hoe hoog is de omzet en belangrijker nog hoeveel houd je daarvan over? Uiteindelijk is het doel toch om winst te behalen.

Een goede administratie zorgt er ook voor dat je op tijd weet of en hoeveel omzetbelasting je moet overmaken aan de belastingdienst. Scheelt een hoop stress.

En dankzij een goede administratie weet je ook op welke aftrekposten je eventueel recht hebt. Denk aan de zelfstandigenaftrek of de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Het bijhouden van een administratie is dus inderdaad een verplichting, maar wel eentje waar je zeker ook voor jezelf voordeel uit kunt halen.

Let op: afhankelijk van wanneer je deze blogpost leest, kan deze informatie verouderd zijn. De blogartikelen bevatten algemene fiscale informatie, maar uitdrukkelijk geen één-op-één advies. Hulp nodig bij jouw specifieke situatie? Neem dan contact met me op.

Related

Articles

Zakelijke ritten met jouw privé-auto

Zakelijke ritten met jouw privé-auto

Eerst het goede nieuws: rijd jij met je privé-auto zakelijke kilometers, dan mag je hiervoor € 0,19 per kilometer aan kosten opvoeren. Dit mag ook als je zakelijke kilometers maakt met een privé motor of privé fiets. Een groot misverstand is dat een eventuele...

Say

Hello

0 reacties